Hjem | Ski & Sail | Spekkhuggersafari | Priser | Båter | Turforslag | Foto E mai


Vi stiller med egen skipper og om ønskelig en egen kokk som begge vil sørge for at gi dere en trygg, komfortabel og opplevelsesrik seilas med mye god mat i et spennende farvann. Er vi heldige og treffer riktig spekkhogger familie, vil det bli mulig å svømme blant disse fantastiske dyrene med tørrdrakt og snorkel.

Spekkhogger
Spekkhoggerens tilstedeværelse i Vestfjorden er helt avhengig av sildens vandring. I fra ca 1985 har den norske vårgytende sildestammen kommet inn vestfjorden rundt midten av oktober. Den har ofte trukket langt inn i fjordene rundt Narvik med ca 600-700 spekkhuggere halsende bak, og dette har vært et fantastisk lyspunkt i Nord Norges mørketid. Ingen steder i verden samles så store mengder sild årlig som nettopp her, silden skaffer oss både mat og underholding. Spekkhoggeren er på grunn av den rike tilgangen på sild, ikke farlig for mennesker, og vi kan derfor relativt trygt nærme oss disse fantastiske dyrene

Sesongen varer normalt fom november tom januar.

For å sikre seg å få oppleve dette naturfenomenet bør en straks det byr seg en anledning benytte muligheten til å se disse fantastiske dyrene på nært hold fra båt eller i deres element.; i vannet i tørrdrakt og snorkel! I mange år søkte verken silda eller spekkhoggeren seg inn fra storhavet, inntil den kom tilbake rundt 1985. De mest pessimistiske fiskerne frykter at sildens vandring på ny vil endre seg de nærmeste årene, og da er faren stor for at vi ikke før besøk av verken silden eller spekkhoggerne.
Spekkhoggeren, også kalt staurhval tilhører delfinfamilien, og er en tannhval. En spekkhogger han kan bli ca.60 år, mens hunnen kan bli hele 80 år. De kan svømme ca. 30 km. i timen

Med sine enorme dimensjoner på opptil 8 meter og 8 tonn er det en utrolig opplevelse å se hvor grasiøst hvalene danser rundt sildestimen eller nysgjerrige snorklende gjester.

Spekkhoggerne i vårt område har utviklet spesielle jaktteknikker der fem-seks hvaler i samarbeid tvinger silden sammen. En av hvalene går så inn og slår med halefinnen som får silda til å svime av. Deretter er det fritt frem for favorittmåltidet der de spiser en og en sild. Carousellingteknikken, er et fantastisk skue for gjester som er så heldige å få opplevd dette.

I februar søker silda seg til sørligere farvann til den norske vestkysten der den gyter. Med så enkel tilgang på sin favorittkost følger spekkhoggerne naturligvis etter

Hugo Berg er skipper og eier av båten. Han er en ivirg toppturgåer som ville kombinere sin lidenskap for toppturer med seiling og dermed nå topper man ikke når ellers. Han har båtsertifikat deckclass 5, skredkurs og førstehjelpskurs..
Hugo's tlf. +47 909 10 610

Ketil Singstad er vår markedsansvarlig og har fantastisk god kjennskap til området og mulighetene som ligger utenfor stuene våre. Han er et av våre faste mannskap. Han er vår altmulig mann som vi bruker til navigatør, fokkeslask, ørnelokking, kokk, inspirator etc. Han har båtsertifikat deckclass 5, skredkurs og førstehjelpskurs..
Ketil's tlf.+47 900 93 990

Email: post@skiandsail.no
ontact us